Robothadviselés CTF

Készen állsz?
 
Az NKE HHK és a Trend Micro a technikai érdeklődésű kiberbiztonsági szakemberek számára összeállított egy kiberbiztonsági „akadálypályát”.
Ha érdekelnek a technikai rejtvények, és ráérsz 2020. november 25-én napközben néhány órára, hogy kártékony szoftverek után nyomozz, akkor csak az alábbi feladványt kell megoldanod!
 
A játék 2 részből áll:
– A „beugró” feladatot 2020. november 24-én 22:00 (UTC) óráig kell megoldani, és a megoldást elküldeni az IGN0Zi5yb2JvdGhhZHZpc2VsZXNAdW5pLW5rZS5odQ== email címre!
 
– a 2. rész november 25-én kerül lebonyolításra, a részleteket a sikeres feladatmegoldók a regisztrációra használt email címre válaszként kapják meg.

Az első 12 sikeres megoldónak van lehetősége a 2. fordulóban részt venni, és a Trend Micro online környezetben becsatlakozni …
 
A ‘Trend Micro Capture The Flag’ online játék 6 órán keresztül tart majd, melyhez egy böngészőn és internet kapcsolaton kívül másra nem lesz szüksége a résztvevőknek. A játék alapját a Trend Micro Apex One EDR rendszere adja, mely segítségével kell a felügyelt rendszerek működését vizsgálni, a rendszeresemények összefüggéseit felismerni, és analizálni az összegyűjtött adatokat.
 
A letölthető anyagok nem tartalmaznak kártékony kódot, ugyanakkor a szervezők nem vállalnak felelősséget semmiféle adatvesztésért, interoperabilitási problémáért.

Javasolt a „nyomozást” saját eszközön végezni, melyen bizalmas információkat, fontos, a munkánkkal/magánéletünkkel kapcsolatos adatokat nem tárolunk, illetve ajánlott virtuális gépeken elvégezni a technikai elemzéseket.

Erre még szükséged lesz:

r0b0th4d1s3l3S_2020_CTF.zip