Robothadviselés 2021: CTF!

A Robothadviselés és Kiberbiztonság 2021 konferenciához kapcsolódóan ismét CTF!

Készen állsz a rejtélyek megoldására?

Az NKE HHK és a Trend Micro a technikai érdeklődésű kiberbiztonsági szakemberek számára összeállított egy kiberbiztonsági rejtvényt.
Ha érdekelnek a technikai rejtvények, és ráérsz 2021 November 24.-én napközben néhány órára, hogy kártékony szoftverek után nyomozz, akkor csak az alábbi feladványt kell megoldanod!

A játék 2 részből áll:

  • A „beugró” feladatot 2021. november 24.-én 08:00 (UTC) óráig kell megoldani, és a megoldást elküldeni a
    következő email címre: Li4uLiAuLi0gLi0uLS4tIC4tLiAtLi4tIC4tIC0uLi4uLSAuLi4tIC4tIC4uLi4gLi0tLi0uIC4uLS4gLi0uIC0uLS0gLi0uIC4uLS4gLi4uLSAuLiAtLS4tIC0uIC4uLSAtLS4gLS4uLiAtLS0gLS4uLiAuIC4tLi0uLSAuLi4gLS0uIC4tLS4=
  • a 2. rész november 24.-én kerül lebonyolításra, a részleteket a sikeres feladatmegoldók a regisztrációra
    használt email címre válaszként kapják meg.

Az első 12 sikeres megoldónak van lehetősége a 2. fordulóban részt venni, és a Trend Micro online
környezetben becsatlakozva malware-ekre vadásznia!

A ‘Trend Micro Capture The Flag’ online játék 2 órán keresztül tart majd, melyhez egy böngészőn és internet kapcsolaton kívül másra nem lesz szüksége a résztvevőknek.

A játék alapját a Trend Micro Apex One EDR rendszere adja, mely segítségével kell a felügyelt rendszerek működését vizsgálni, a rendszeresemények összefüggéseit felismerni, és analizálni az összegyűjtött adatokat.
A letölthető anyagok nem tartalmaznak kártékony kódot, ugyanakkor a szervezők nem vállalnak felelősséget semmiféle adatvesztésért, interoperabilitási problémáért.

Jó játékot, és izgalmakban gazdag nyomozást kívánnak a szervezők!